jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Timrå Musikkår

Publicerad 2015-11-26 19:36:00 i Allmänt,

I onsdags genomförde vi en spännande resa.
Den sträckte sig runt vår jord, ja vi avverkade land efter land i snabb takt.
Det var Timrå Musikkår som bjöd på underhållning på biblioteket, och temat var musik från olika länder.
Vi startade i Norge övergick till Sverige vidare till Finland, Ryssland, Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Holland och Spanien.
Vi har aldrig besökt en liknande tillställning tidigare, så man kan gott kalla oss för nybörjare. Vi hade inte några särskilda förväntningar på kvällen. Kände oss bara lite trötta och frusna när vi slog oss ner framför orkestern.
Men det tillståndet förändrades snabbt.
De höga tonerna och den medryckande musiken fick snabbt blodtrycket och kroppstemperaturen att stiga.
Man blåste i alla möjliga olika sorters instrument som vi inte kan namnen på. Vi förundrades över skickligheten hos orkestermedlemmarna. Ja, att man blåser rätt ton vid rätt tillfälle, ni vet. Skämt åsido, det var mycket underhållande.
Men för oss som är helt novis, så att säga. Så var det väldigt bra att dirigenten talade om när man skulle applådera eller inte. Det kallar vi service....
Iklädda tomteluvor så avslutade man med att spela Rudolf med röda mulen. Dirigenten hade då röda renhorn på huvudet, mycket klädsamt. Och som extra nummer spelade man, marsch Under blågul fana.
Orkestern var väldigt samspelt och bestod av vitt skilda åldrar. Deras entusiasm smittade av sig, man såg att de hade roligt och trivdes tillsammans.
Jag önskar att jag hade förmågan att med ord kunna förmedla och beskriva alla de stiliga musikstycken som framfördes. Men den kunskapen behärskar jag tyvärr inte. Men däremot vet vi att vi kommer att delta i fler liknande evenemang i framtiden. Det var en härlig resa i form av musik jorden runt, som vi blev bjudna på, av Timrå Musikkår. Så vi kan inte annat än tacka!

Dop

Publicerad 2015-11-22 11:37:00 i Allmänt,

Sist lilltösen var på besök hos oss, så ville hon bada i baljan som vanligt. Satt där bland träslevar, byttor och massor av bubblor. Pratade på och delade ut arbetsorder till oss (farmor och farfar). Plötsligt tog hon ton och sjöng för full hals.
- Barnatro, barnatro! Upp till himmelen det är en lillebror (gyllne bro).
Både jag och Mogge blev paff, hon sjöng en lång text, det hade vi inte förväntat oss.
Nu hör det till saken att tösen har fått en lillebror. Och om det möjligen är så att vi människor genomgår reinkarnation, då har gossen troligtvis varit en munk eller präst i ett tidigare liv. Det antagandet grundar sig på att han är väldigt förtjust i. Ja just det, sången Barnatro. När man sjunger den ligger han förnöjsamt, knäpper sina små händer, suger på nappen, och bara lyssnar.
I går blev han döpt i den kristna kyrkan. Vi var många som deltog och kände glädje.
Dopet är inte bara en namngivningsceremoni.
Prästen fuktar barnets hjässa och dopvattnet är en symbol för rening. Dopklänningen som oftast är vit och för lång symboliserar också renhet och något att växa i. Senare när barnet eventuellt bär den vita konfirmands kåpan, är den en symbol för dopklänningen som man nu vuxit i.
Vid dopet nämns Guds namn för att visa på samhörigheten dem emellan.
Barnet och vi i församlingen blir välsignade, vilket kan behövas i dessa oroliga tider som vi lever i. Och för oss som är farmor och farfar känns det lite extra skönt att veta. Att inte bara vi vuxna vakar över och värnar om honom.
Han är nu tryggare än ingen kan vara. Han tillhör nu Guds lilla barnaskara.

Lindbergs camping

Publicerad 2015-11-15 16:41:00 i Allmänt,


I våra Norrländska hemtrakter har vi hittills varit förskonade från snö.
Men vi har förberett oss på att den kommer genom att utrusta "lilla Bellan" (husbilen) med vinterdäck.
I helgen packade vi henne med diverse prylar och gav oss i väg på en tur. Vi åkte till min (Angelas) stora syster Birgitta och maken Åke. De har ett hus som är vackert lantligt beläget med gångavstånd till Indalsälven. Där samlades vi ett gäng, för att fira min lillasysters 50 års dag. Birgitta, som är en riktig mat mor, försåg oss med mycket god mat och dryck, vi hade väldigt trevligt. Min lillasysters yngsta dotter genomförde ett väldigt bra dansnummer. Även småtjejerna på 2.5 och 1.5 år blev mäkta imponerade och försökte hänga med i svängarna.
För några år sedan när vi häckade på den här "Lindbergs campingen". Då var det sommar, sol och ljumma vindar. Men vi hade lite otur med vädret fram mot kvällen. Himlen öppnade sig och ett väldigt åskväder drog förbi. Blixten slog ned bara några meter från husbilen. Markisen på bilen blev aldrig vad den hade varit efter det. Linor och pinnar flög över hela tomten. En omskakande upplevelse, och skakade gjorde hela husbilen också.
Med tanke på att rulla runt efter vägarna, så vill vi ge ett litet tips.
Mogge som är tekniskt intresserad har hittat en del Appar till mobilen. Där ibland har Camping.se en App som visar alla campingar i närheten där man befinner sig. Det finns även en för ställ platser för husbilar där man kan fri campa. Sist men inte minst, en som heter, hitta bilen. Om du till exempel skulle parkera utanför ett stort köpcenter, så kan det ju vara lite snärjigt ibland....
Även om snön är på gång så ser vi fram emot att få ge oss ut på några turer med husbilen i vinter. Den innebär ju lite frihet och äventyr för oss.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela