jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Livets dryck

Publicerad 2015-03-28 17:49:00 i Allmänt,

I helgen har vi äntligen fått in vatten i stugan. Har jobbat i flera veckor, på vår lediga tid, med det.
Har renoverat tvättstugan. Vävat, målat dragit om el och satt nytt innertak. Samt bytt sönder frysta ledningar i köksgolvet.
Så kommer den stora dagen då den nyinköpta varmvatten beredaren ska monteras upp på väggen.
Detta är ett överraskningarnas hus. Det visar sig att det finns inget att skruva fast den i. Någon har tidigare reglat och satt enkel gips en decimeter utanför timmerväggen.
Återstår bara att göra om och göra rätt. Fick kapa upp den nymålade väggen och montera något att fästa beredaren i.
Man kan ju hålla sig för skratt....
När allt är på plats släpper vi på vattnet, det susar så ljuvligt i ledningarna. Och det ska det ju göra en liten stund....Men det fortsätter.
Visar sig att vi har en läckande ledning under diskbänken. En till sönder fryst ledning i badrummet och en blandare till tvättstället som är som en fontän. Och duschblandaren ska vi inte ens prata om, den är utom all räddning.
Det positiva är att vi nu har en fungerande toalett och det är guld värt.
Med en och annan liten justering så kommer nog det hela att lösa sig. Känns underbart att kunna skruva på kranarna och ha både varmt och kallt vatten. Vi inser att rinnande vatten inomhus är en enorm lyx. Nu slipper vi släpa med oss dunkar med vatten.
Det finns mycket gott att dricka här i världen. Men vatten är nog trotts allt det viktigaste.
Det är livets dryck.

Du å jag

Publicerad 2015-03-14 17:31:00 i Allmänt,

När två vilsna själar mötas.
Ja, när två blir ett.
Blir kanske resultatet,
bland det yvigaste man sett.
Fartränder kring ögat,
och något grånat hår.
Vittnar om att vi delat,
många roliga år.
Du och jag tillsammans,
vi är ett rastlöst par.
Många stigar har vi vandrat.
Och många vägar har vi kvar.....

Media vägg

Publicerad 2015-03-08 19:36:00 i Allmänt,

Den förra ägaren av vår stuga, hade målat en stor vit filmduk på väggen i vardagsrummet. Den har vi inte kunnat förlika oss med. Vi har funderat hit och dit ganska länge. Hur kan vi åtgärda den enklast och billigast? En hel tapetsering av vardagsrummet ligger långt fram i tiden.
Kom på att vi kunde använda oss av gamla Sundsvalls tidningar som finns i skrubben. Den äldsta av dessa är från 1941.
Sagt och gjort, i helgen har vi skapat en media vägg. Vi påstår inte att det är vackert men däremot originellt. Här samsas väldigt gamla nyheter och TV apparaten, som är placerad mitt i, står för de dagsfärska nyheterna.
Det var riktigt roligt att läsa de gamla tidningarnas nyheter och annonser. Har läst om den pigge pappan som blev gratulerad av 16 barn. Och om Nivellas specialgjorda cykelstrumpor, full längd kr. 4:65. Eller jobbannonsen om maskinbokföraren med ordningssinne och skolunderbyggnad som erhåller anställning. Även annonser om flickor fanns att läsa. Ålder 18-25 år. Sy vana har företräde. Rum kan ordnas.
Man kunde verkligen uttrycka sig klämkäckt på den tiden.
Det blev en intressant vägg som vi tror att våra besökare kommer att fastna vid.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela