jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Vilhelmina

Publicerad 2015-06-27 19:20:00 i Allmänt,

I Vilhelmina besöker vi Kyrkstaden och kyrkan. Härifrån är det en fantastiskt vacker utsikt. Den äldre delen av staden är väl bevarad och mycket charmig.
Vi tar in på en camping som heter Saiva den ligger vid Baksjön.
Här är lugnt, fint och vackert. Den som vill kan hyra och övernatta i en lappkåta. Vi blev lite sugna på det, hade varit lite ovanligt och spännande. Men vi ville inte överge vår lilla "Bella".
I köket fann vi ett anslag, om att man kunde få låna en stekpanna, i receptionen.
Jo jo, det är så dags nu, när hamburgarna är slut....
Eller som Mogge brukar säga.
- Det är så dags att komma med hö, när hästen är dö.
Längtan efter vårt barnbarn får oss att vända hemåt. Vi följer Inlandsvägen, söker oss mot Bävervägen 331 och rullar..
För alla er som inte vet, kan vi berätta. Att vi, Mogge och jag, går i väntans tider.
Lilla tösen ska få ett syskon och vi vårt andra barnbarn. Det är nära nu....

Storuman

Publicerad 2015-06-26 19:34:00 i Allmänt,

I Storuman hamnade vi mitt i värsta stads festen. Här hade man marknad, tivoli, skotertävlingar på vattnet och dansgala. Vi såg oss omkring och hittade ett gammalt ånglok som man hade startat upp och körde turer med. Mycket charmigt och roligt att se, tyckte vi. Men vi fick tyvärr inte någon elstolpe på den centralt belägna campingen. Receptionisten ville att vi skulle betala för två nätter om vi ville ha el. Trotts att vi bara ville stanna en natt. Konstiga människor det finns.....

Ren safari

Publicerad 2015-06-26 19:27:00 i Allmänt,

 
På vägen från Arvidsjaur till Storuman, kunde man inte direkt trycka plattan i mattan. Vägen kantades av mängder med renar. Vi var ute på rena rama rensafarin.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela