jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Så här i Hjortrontider

Publicerad 2015-07-27 19:19:00 i Allmänt,

Nu vankas det Hjortrontider i vårt härliga landskap
Det får mig att minnas sommaren för 2 år sedan, ett riktigt bra bär år.
Mogge och jag begav oss som vanligt ut i skogen. Styrde kosan mot vår favorit myr.
Men det visade sig att den redan var överbefolkad. Har aldrig sett så mycket människor och hundar, på en myr, i hela mitt liv.
Kommer i håg känslan jag kände. Jag blev grinig i ett "nafs".
Ja ni vet, man söker lugnet, tystnaden och bären i naturen.
Vill ensam ströva och fylla hinken. Men av lugnet syntes inte minsta vinken.
Mogge som har koll på geografin. Föreslår att, vi går gamla kärr vägen runt myren, viker in på andra sidan och tar sikte på myren. Själv kände jag mig bara skitsur!
Sagt och gjort. Vi stegade rakt in i skogen och slyn. Klev snett i sur hål och nästlade oss fram genom snåren. Mygg och knott såg sin chans att fika på oss. Terrängen var eländig och det var fruktansvärt svettigt. Mitt humör hade nu dalat så lågt, att sådana dalgångar existerar inte ens på vår jord. Jag ville bara återvända till bilen.
Men Mogge han flyger fram över stock och sten som en Gasell. Själv är jag som en liten Terrier som springer efter, flåsandes med tungan hängande i mungipan. En mycket ettrig klimakterie Terrier.
Måste erkänna att jag skällde och fräste som bara den. Tyckte att det var väldigt onödigt att skutta runt i skogen och svettas när man inte behövde. NU ÅKER VI HEM!
Plötsligt kommer vi ut ur skogen och slyn, svetten sprutar om oss. Myren öppnar sig och den fullkomligt dignar av Hjortron!
Och vet ni?
Då blev jag tyst... och väldigt lycklig.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela