jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Borta bra men......

Publicerad 2015-01-21 16:45:00 i Allmänt,

Varje morgon vid fyra tiden, då det fortfarande är mörkt. Har vi vaknat av att en liten fågel sjunger så fint. I tackt med att solen stiger, så tar duvorna vid med sitt kuttrande. Sedan vaknar spanjorerna. Men de sjunger inte lika vackert, de är mest högljudda.
Vi har haft en underbar ledighet här på Gran Canaria, med allt vad det innebär. Men det har blåst kraftigt nästan varje dag. Enligt människorna här så är det här den sämsta vintern på länge.
Vi har promenerat långt, ofta och länge, sett och upplevt mycket.
En sak som vi lagt märke till är att, när en bil stått parkerad en längre tid. Blir den helt övertäckt av fin sand. Hemma hos oss blir den täckt av snö. Man kan ju fråga sig vilket som är bäst?
I dag har vi varit till stranden och sagt hejdå till våra nyfunna kompisar. Vi bjöd dem på vårt överblivna bröd. Väldigt uppskattat av duvorna.
I morgon återvänder vi till Sverige med våra sönderbrända näsor. Blir skönt när vi äntligen har landat. Ni vet det där, borta bra.....Men vi har redan börjat planera vår nästa resa. Och den hoppas vi få göra tillsammans med våra nära och kära.

Lätt på foten

Publicerad 2015-01-14 20:52:00 i Allmänt,

I dag har det varit en bra dag.
Den började med fotvård för mig. Det är ju rätt så viktigt eftersom jag har diabetes.
Sköterskan påpekade att jag har nagelsvamp och borde göra något åt det. Hon gav mig tips om ett spanskt läkemedel som skulle vara bra. Dom har ju lite starkare saker här i spanien, så det ska jag köpa tänkte jag.
Men jag hann bara kliva utanför dörren på kliniken, så hade jag glömt vad det hette. Börjar nog bli lite dement eller så. Men det fixar sig tänkte jag.
Vi gick till stranden, fick några fina timmar där. Låg i solen och funderade. Vad f-n hette det där medlet? Fick en ljus ide eller om det var solen som gjorde det. Jag googlar på det när jag kommer till lägenheten.
Väl där satt vi på balkongen och drack Sangria. Angela ville vila en stund. Så då såg jag min chans. Fram med surfplattan, här ska läras spanska. Med Sangria i blodomloppet ska det väll inte vara så svårt.
Efter ca: en timme ropar frugan från sovrummet och frågar vad klockan är. 18.00 svarar jag och tänkte att nu har jag en möjlighet att visa mina färdigheter.
Jag drog till med hög röst, tengo hongos en las unas, ska väll betyda, jag har nagelsvamp eller något sådant. För säkerhets skull ropade jag också. Apret mi testickel. Fritt översatt, jag har klämt en pungkula.
Hon började asgarva, det gick inte att få stopp på henne. Hon är lättroad min fru.
Och nu hör det till saken att vår balkongdörr stod öppen. Och våra grannar är spanjorer.
Konstigt, när man blir äldre och ska lära sig ett nytt språk. Det första man försöker lära sig. Handlar om sjukdomar, god mat och hur man ska få i sig något gott att dricka.
I morgon ska jag gå till ett Apotek och testa mina nya spanska kunskaper.
Todos los mejores mis amigos (ha det så bra mina vänner).

Kamel safari

Publicerad 2015-01-13 19:14:00 i Allmänt,

Kameler är fina och ståtliga djur. Och i dag har vi fått bekanta oss med en av dessa. Alla kameler på farmen hade egna namn. Våran kamel hette Orlando. Färden på honom var lite skumpig men väldigt rolig. Tydligen har dom lite svårt för att gå utför. Men det beror nog på deras höga bakdel.
Appropå bakdel. Om man tittar på avföringen så kunde man tro att man var ute och red på en älg.
På farmen fanns även ett zoo som vi fick besöka.
Här fanns välmående katter, hundar, kaniner, höns, åsnor, getter, grisar, fåglar, fiskar och sköldpaddor.
Vi har haft en fin upplevelse med ett vänligt bemötande från en trevlig personal.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela