jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Att åldras

Publicerad 2015-12-03 19:11:00 i Allmänt,

Det här med klimakteriet och åldrandet har egentligen ingenting med djur,natur,mat och resor att göra. Och det är i huvudsak det som vår blogg handlar om. Men om man hård drar det hela så är åldrandet och klimakteriet en naturlig process i livet, alltså hör det till naturen, enligt mig.
I mina yngre dagar läste jag i en veckotidning om en äldre kvinna som älskade att sova på sin balkong. Där låg hon oavsett väder, i ur och skur. Tyckte att det var så underbart att känna snön som föll på ansiktet.
Mähh, vilken konstig människa tänkte jag......I dag är jag där själv.
Klimakteriet innebär för en del av oss att vi får fel på den kroppsliga termostaten.
Värme, är ett mycket "allergiframkallande" ord för oss tanter. Ingen ordning på allting. Endera fryser vi så att vi skakar eller så svettas vi enorma floder.
Nu för tiden tycker jag själv att det är härligt att få sova på balkongen. Ligga där under plädar och bara andas kall luft.
Mähh, vilken konstig människa jag har blivit.... En liten tröst i eländet är att jag har en inglasad balkong. Och jag sover där endast på sommaren. Ja till si så där 12 plus grader, bästa som finns!
Men åldersförändringar är inget som bara drabbar kvinnor. Jag märker på min käre make Mogge att åren gör sig påminda. Numera är vårt liv fyllt av MÄNGDER med glasögon. Och vi kan inte längre prata med varandra när vi står i skilda rum. Hörseln är inte densamma.
Och vår väckarklocka, som är strategiskt utplacerad, lyser upp hela lägenheten nattetid. Man ser dåligt när man är trött, därav de stora siffrorna på klockan, vill ju inte sova över...
Nä, livet är inte som det tidigare varit.
Här om dagen diskuterade vi något som jag nu inte längre kommer i håg vad det handlade om (ålders relaterat eller?).
Mogge, greppade under diskussionen, en topps som han förnöjsamt petade örat med. Samtalet fortskred samtidigt som vi gick ut från vår lägenhet och satte oss i bilen, vi skulle åka och handla mat. När vi satt där i bilen så tittade jag på Mogge. Då såg jag att han hade en rosa Topps som stack ut från ena örat....Tur vi inte hade hunnit gå in på mataffären.
Ja, åren rullar på och gör sig märkbara på olika sätt i våra kroppar och beteenden. Bara en sån sak som att man måste skriva minnes lappar om allt som ska göras och handlas.
Men att åldras har även sina fördelar, man känner ett lugn och en trygghet som saknades i unga år.
Man får ta det hela med en klackspark. Och en smula humor lättar upp och är aldrig fel....

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-12-04 13:17:24

Hahaha 😁 igenkännande i massor!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela