Freddes Fläskpannkaka med Blåbär
Det här är ett recept på fläskpannkaka med bär, som jag har stulit av min bror Fredrik.
Man väljer naturligtvis själv, vilken sorts bär man önskar ha som ingrediens. Men de finaste bären hämtar man själv i vår vackra natur.
ca; 500 g rimmat bogfläsk
3 st ägg
ca. 1 tsk socker
en nypa salt
8 dl mjölk
4 dl mjöl
3-4 dl blåbär
Vispa ihop ägg, socker och salt. Tillsätt 4 dl mjölk och 4 dl mjöl. Vispas kraftigt för att undvika klumpar. Tillsätt resten av mjölken
(4 dl). Låt smeten svälla i rumstemperatur någon timme.
Ställ in ugnen på 200 grader.
Tärna och bryn fläsket med lite matfett i en långpanna. Rör om i fläsket då och då.
När fläsket har fått önskad färg, tillsätt då smeten. Söta bären efter behag och strö dom över smeten i långpannan. Gräddas tills att pannkakan är vackert gyllenbrun.
Ät den som den är, eller servera med sylt, glass eller grädde.
Smaklig måltid Mogge.

Man väljer naturligtvis själv, vilken sorts bär man önskar ha som ingrediens. Men de finaste bären hämtar man själv i vår vackra natur.
ca; 500 g rimmat bogfläsk
3 st ägg
ca. 1 tsk socker
en nypa salt
8 dl mjölk
4 dl mjöl
3-4 dl blåbär
Vispa ihop ägg, socker och salt. Tillsätt 4 dl mjölk och 4 dl mjöl. Vispas kraftigt för att undvika klumpar. Tillsätt resten av mjölken
(4 dl). Låt smeten svälla i rumstemperatur någon timme.
Ställ in ugnen på 200 grader.
Tärna och bryn fläsket med lite matfett i en långpanna. Rör om i fläsket då och då.
När fläsket har fått önskad färg, tillsätt då smeten. Söta bären efter behag och strö dom över smeten i långpannan. Gräddas tills att pannkakan är vackert gyllenbrun.
Ät den som den är, eller servera med sylt, glass eller grädde.
Smaklig måltid Mogge.
