jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Ljus i vårt hus

Publicerad 2014-11-23 15:18:00 i Allmänt,

Det här med el, det är inte bara det.
Som vi tidigare har berättat så köpte vi ett "pörte". Ett hus, utan elektricitet.
Det var nämligen så, att en tidigare ägare inte hade gjort rätt för sig, så man hade stängt av strömmen.
Vår säljare som köpte fastigheten före oss, var egentligen bara intresserad av marken och inte av huset. Bläcket hade väl knappt hunnit torkat på köpekontraktet förrän man hörde av sig från elbolaget och ville värva en ny kund. Men vår säljare var inte intresserad, eftersom den hade för avsikt att sälja huset.
Då tar elbolaget det kraftfulla beslutet.
Att då tar vi bort elmätaren och klipper kabeln.
Så när vi hade köpt huset så tänkte vi i vår enfald att det ska väl inte va några problem med el till "pörtet". Trodde vi ja.
Vi anmälde vårt intresse. Fick till svar att vi måste fixa en elektriker som besiktar elen i stugan. Så det gjorde vi. (2014-10-13). Efter en okulärbesiktning skakade elektrikern på huvudet och sa.
-Jag vill ha spänning på i stugan så att jag kan mäta upp.
Jag ringer elbolaget igen. Och då säger dom!
Att elen i stugan den va inte så viktig, den ligger på ert ansvar. Nä då va det viktigare att besikta själva stolpen, där det tomma el skåpet sitter.
Efter det fick jag ett brev från elbolaget där det står att vi har fått in en beställning från dig (status kan vara fel. Felsökning pågår.) Din elektriker kan påbörja arbetet. Och vad menar dom då?
Senare följde en lång turordning bestående av att vår elektriker skulle ta kontakt med deras elektriker och vice versa. Det blev så många turer.Till slut ringde vår elektriker elbolaget och frågade vad han egentligen skulle göra. Det visade sig att han skulle koppla ur en 50 cm lång kabel som dom hade klippt.
Byta,bottenplattor (passbitar 16 ampere) samt städa ur skåpet.
När min elektriker var klar med jobbet skickar han in en anmälan om det (2014-11-11). Sedan hände ingenting.
Efter en vecka ringer jag till halv danskarna (elbolaget) och frågar vad som sker. Dom påstår att dom inte har fått in någon anmälan från min elektriker. Så jag frågar dom om jag ska söka bygglov för vindkraft, eller skicka ett rek. ( Ett brev som dom får lösa ut). Nä säger dom, det går via mail så prova att skicka igen. Jag påminner dom om att vintern är på gång här i Norrland.
Från Malmö skickade man också en förfrågan om vart Bredsjön ligger. Jag fixar en karta med noggrant ifylld vägbeskrivning (från eniro). Som om inte montörerna som arbetar här omkring skulle hitta till Bredsjön!?
Och det hör även till saken. Att elbolaget har skickat brev till oss om att.
Är det är tjäle i marken då ska dom ha extra betalt. Stackarna blir kanske kalla om fötterna.
Nu efter många om och men, är allt som vi vet och kan, åtgärdat. Jag är så där lagom irriterad.
Kan bara säga. Fixar dom inte elen innan snön kommer, så kan dom stå där och sola sig vid stolpen till våren.
Själva harvar vi på så gott vi kan. En tidigare ägare har lämnat mycket skrot efter sig. Vi har siktet inställt på att städa och rensa så gott det går.
Vi känner oss lite som grottmänniskor. Skurar och plockar i skenet från ficklampor och stearinljus. Måste erkänna att vi fryser en hel del i stugan. Eldar i vedspis och kakelugn de stunder vi är där, men det tar tid att få upp värmen.
Vi vill innerligt tacka vår underbara elektriker, som har haft tålamod med elbolaget, oss och alla våra frågor, samt alla våra telefonsamtal. Du är GULD VÄRD!
Nu ser vi fram emot att få "grabba" tag i det som vi egentligen vill göra.
Vi ser potentialen i "pörtet".
Nu är det äntligen ljus i vårt i hus,(20141123)
och det underlättar en hel del.

The Mersey Beatles

Publicerad 2014-11-22 23:24:00 i Allmänt,

I kväll har vi varit på en konsert i Skönsbergs Folkets Hus. Evenemanget var planerat, av svägerskan, sedan många månader tillbaka. Vi och mina övriga syskon, hakade på.
Jag och Mogge satte oss tillrätta i de bekväma stolarna utan några större förväntningar.
In kommer fyra kopior av Beatles grabbarna. Och river av hits på löpande band. Måste säga att vi blev imponerade, de är enormt duktiga. Man kunde inte undgå att ryckas med. Det blev lite svårt att sitta still i stolarna.
När vi lämnade lokalen kände vi oss glada och nöjda. Vi hörde en äldre man som sa, att de är bättre än originalet, när de spelade live. Andra kommentarer var. Att de spelade, sjöng och rörde sig på scenen med perfektion. Och vi kan inte annat än att hålla med.

Evita

Publicerad 2014-11-09 20:48:00 i Allmänt,

Vi har inte varit till Stockholm på ca; tio år, men i helgen blev det av. Tillsammans med Birgitta och Åke tog vi tåget, som är ett mycket bekvämt och lättsamt färdmedel.
På fredag kväll strålade vi samman med övriga syskon och vänner. Vi begav oss till Göta Lejon för att se föreställningen Evita.
Vi hade tidigare läst recensioner om att den innehåller höga toner. Vilket medför att det är svårt att uppfatta vad som sjöngs, vissa gånger. Och det stämde, precis så var det. Men det var väldigt roligt att se alla fina kläder och de enormt duktiga dansarna. Vi är mycket imponerade av att man kommer ihåg alla sångtexterna. För många sånger blev det, eftersom man sjöng hela föreställningen. Man kan säga att historien om Evita är vacker men tragisk. En målmedveten kvinna som dör allt för ung.
För övrigt så blev det en hel del shopping, massor med god mat, väldigt trötta fötter och grått väder. Nästa gång vi besöker Stockholm ska vi se en lite mer upplyftande föreställning. Och vem vet, det kanske är sommar då.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela