jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Att gräva en grop åt andra

Publicerad 2014-05-28 22:24:00 i Allmänt,

Nu sitter vi här i vårt gamla villakvarter i Sörberge. Men den här gången huserar vi i vår husbil. Vi har lovat att hjälpa sonen och hans sambo med dräneringen av deras hus. Det arbetet inleds i morgon. Mogge är maskinförare, ska bli spännande och se om takterna sitter kvar. Det är faktiskt fjorton år sedan han höll i spakarna sist. Själv kommer jag att springa omkring med en spade och göra allt för att vara i vägen. I kväll har vi haft grillning på schemat, myst med familjen, Busat och nattat lilla barnbarnet En stor förmån att få vistas med henne..... Och Sigge har fått sin sedvanliga kvällspromenad. Men den här årstiden tycks han aldrig bli nöjd på utevistelse. Han har precis tjatat till sig en till promenad med Mogge. Försommarkvällen är lite kylig, Syrener och Liljekonvaljer knoppas. Grönskan spirar så där underbart ljusgrön, som den bara gör när den är alldeles färsk. Vi kryper in till oss och laddar inför morgondagen. Då vi ska gräva en grop åt andra....Men vi hoppas att vi inte själva, faller däri.

Brazil Jack

Publicerad 2014-05-25 20:26:00 i Allmänt,

Med ett stadigt grepp om farmor och farfars hand, går vi med målmedvetna steg mot tältet. Vi ska gå på vårt livs första cirkus, alla tre.
Vi passerar först ett förtält, där man säljer läsk, popcorn, varmkorv, godis mm. Men vi köper inget därför att farmor och farfar har tagit med smoothies och bananer åt oss.
Väl inne i cirkustältet väljer vi att sätta oss på översta raden. Vi vill ha bra utsikt. Men bilderna vi tog kanske blev lite dåliga. Farfar har inte så bra kamera.
De flesta besökarna var barn. Alla såg ut att vara förväntansfulla.
Farfar köpte en trollstav med en stjärna i toppen, åt mig. Den blinkade och ändrade färg i takt med musiken. De flesta barnen hade en sådan, så det var ett väldans blinkande överallt.
Föreställningen bestod av hästar, hundar, clowner och akrobater. Alla var väldigt duktiga på det de gjorde. Men mest spännande var det att se hundarna och deras konster. De åkte rutschkana, hoppade genom ringar och busade,
Det var också roligt att se hästarna som sprang runt med en väldig fart. Vi klappade händerna av förtjusning.
Det var några clowner som tog med en del människor ur publiken ner på arenan. När clownerna passerade oss blev min långa farfar plötsligt väldigt liten. Ja han blev nästan osynlig, han ville inte delta. Men de som gjorde det, bjöd på sig själva och vi fick skratta en en hel del.
Efter ca: en timme blev det väldigt jobbigt att sitta i farmors knä. Jag är ju trotts allt bara ett år och fyra månader. Jag har mycket spring i benen. Så vi smög iväg innan föreställningen var slut.
Men det vi såg var en upplevelse för oss alla tre. Det var ju vårt livs första cirkusföreställning. Och vi vet att det kommer att bli fler.

Häggen

Publicerad 2014-05-21 19:26:00 i Allmänt,

Jag såg att Häggen blommade, det kom en doft av den.
Då sa jag till min kära, kom och känn!
Men hon stod i köket och rörde i en "klut".
Så innan hon hade kommit, hade häggen blommat ut.
Författare okänd.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela