jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Äntligen

Publicerad 2014-03-30 21:32:00 i Allmänt,

Söndag kväll innebär för många av oss att helgen är över och en ny arbetsvecka väntar. Själv har jag avslutat en lång men fin arbetshelg. Jag kan slappna av och konstaterar. Ledig!
Mogge har pysslat med vår etta med ratt (husbilen) i helgen. Den har fått sig en välbehövlig vårdusch. Han har även försett oss med cyklar som vi kan ha med oss. Måste erkänna att vi längtar efter en husbils tur nu. Skogen och havet lockar. Vi har alla en härlig tid som väntar.
Nästa helg ger vi oss av , vi vet inte vart. Men vi tar gärna emot tips. Lite besvärligt den här årstiden, för campingarna har ännu inte öppnat. Och snön ligger förmodligen kvar inåt landet. Men trotts det så ger vi oss ut för att fricampa. Vi har äntligen VÅR!

Oops i did it again

Publicerad 2014-03-22 18:33:00 i Allmänt,

I morse sken solen underbart. Vi startade dagen med att sitta i vår PRO kuvös (balkongen). Vår katt Sigge solade, vi drack kaffe, läste tidningen och bara njöt.
Vi bestämde oss för att ge oss ut i det vackra vädret. Men först måste vi snygga till i köket och oss själva. Sagt och gjort.
Mogge bäddade och hoppade in i duschen. Jag röjde i köket och var i full färd med att diska gjutjärnsgrytan, när han gick ut genom dörren till garaget för att hämta bilen.
Jag satte grytan på spisplattan på högsta värmen för att den skulle torka. Där slutade min hjärna att fungera, Jag klev in i duschen. Och duscha det vill jag göra länge.
När jag står där, sticker Mogge in huvudet och säger. Nu har du gjort det igen.
Grytan var så torr att den kommer nog aldrig att kunna bli blöt igen.
Det här påminner mig om när vi hade ett torp i Ramvik. Det var lite primitivt där. Vi hade inget vatten indraget så vi bar in vatten och värmde på spisen.
Den här morgonen hade jag riggat camping duschen (en sån där kruka ni vet). Man pumpar upp trycket i den och duschar. Men jag behövde mer varmvatten för att tvätta håret.Jag satt på en stor kastrull med vatten på elspisen. Där stod även kaffe perkulatorn och puttrade hemtrevligt. Nu blev det så att jag slog på fel platta. Just den som kabeln till perkulatorn låg över.
När jag stod där inne i duschen. Så började Sigge skrika och jolma högljutt. Jag trodde att han ville gå ut till Mogge som var i vedboden. Jag gjorde mig ingen brådska. Men till slut så måste jag kolla varför Sigge skrek så enerverande. Jag kollade ut i köket.
Där slog lågorna upp från spisen. Jag blev så rädd och blockerad att jag rusade naken ut på gården och skrek. MORGAN det brinner! Mogge sprang in, fick stopp på elden. Som tur var.
Där har ni en av anledningarna till att Mogge oftast sköter spisen och lagar mat hos oss.
Och numer har vi många brandvarnare.

Mogges kasslergryta.

Publicerad 2014-03-22 09:59:00 i Allmänt,

Nu ryker våra sista trattkantareller. Så vi ser fram emot svampsäsongen.
Här kommer ytterligare ett recept.

1 bit kassler
1/2 purjolök
1 st paprika
1 st vitlök
1 näve trattkantareller
1 st grönsaksbuljong
100 g riven ost
3 dl grädde
1 dl vatten
1 msk soja

Strimla kassler, paprika och purjo. Fräs på i en gryta.
Pressa i vitlöken. Häll i vatten, grönsaksbuljong och soja.
Låt småkoka i några minuter.
Tillsätt trattkantareller, grädde och ost. Koka ihop.
Servera gärna med bandspagetti eller ris och en sallad.

Smaklig måltid.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela