jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Rigåsens naturreservat

Publicerad 2014-06-29 20:43:00 i Allmänt,

För oss är det tradition att besöka Rigåsens naturreservat minst en gång per sommar, så gjorde vi även i dag.
Det är ett intressant och historiskt ställe. Hit till denna avlägsna plats långt in i skogen. Kom människor på 1700-talet, och bröt mark. Måste ha varit ett mycket slitsamt och tungt arbete.
Här bosatte sig två familjer och levde i flera generationer fram till 1940-talet.
Rigåsen ligger så långt i från stadens brus man kan komma. Här råder stillhet och tystnad. Det ligger väldigt högt, naturen har lite drag av fjällen och dess växtlighet. Många vackra och ovanliga blommor frodas här.
För något år sedan när vi var här, såg vi en stor älg stående långt ner vid ängskanten. Den tittade på oss och vi på den. När den gav sig i väg hörde vi ljudet av klövar i marken. En härlig upplevelse.
I dag har vi trampat runt i markerna för att kolla in bärbeståndet. Det blir nog inte ett lika bra bär år i år som i fjol. Men några hjortron kart såg vi på de närliggande myrarna.
Myrstackarna var stora och hela. Det var dom inte i fjol, då fanns tydliga spår av björnbesök. Men ryktet om björn brukar ju dyka upp då hjortrona mognar hehe.

I hemmets lugna vrå

Publicerad 2014-06-27 19:56:00 i Allmänt,

I dag har vi färdats under regntunga skyar, i flera timmar. När vi närmade oss Bollnäs blev himlen ljusare och i Söderhamn sken solen.
Till Dalarna kommer vi att återvända. Där är det mycket vackert och det finns många sevärdheter. Men nästa gång vi åker dit. Ska vi inte glömma att beställa vackert väder först.
Sigvard von Jonsson, visade tydligt, att han tyckte att det var skönt att få komma hem. Han hoppade och tog stora glädjeskutt. Nu har han fått sig ett skrovmål, en dusch och ligger nerbäddad. Det kostar på att vara på resande tass. För hans del står det vila på schemat några dar framöver. Tills vi ger oss ut på nästa äventyr.

Mårbacka

Publicerad 2014-06-26 18:41:00 i Allmänt,

Vi lämnar de öppna viddernas landskap och styr kosan mot Mora. Ju längre norrut vi kommer. Desto mer kuperat blir landskapet. De värmländska skogarna breder ut sig. Och i Dalarna dyker vidsträckta myrmarker upp. Vi börjar så smått att känna oss hemma. Men det kan nog också bero på att vägarna blir allt sämre. Lapp och lapp men ingen söm, ni vet. Eller som Mogge säger. Det är nå jädrans sömmar. Hela bilen skälver när man passerar.
När vi hade hunne till Sunne. Tog vi en bensträckare och besökte Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem. Där var mycket vackert och intressant att titta på. Hon var en driftig kvinna, Selma.
Jag tog massor med fina bilder. Men tror ni att jag hade något minneskort i kameran då? Näädå det satt kvar i datorn.
Nu vilar vi på Johannisholms värdshus & camping. Här är fint, men inte vädret, som vanligt, där vi far fram.
Längtan efter vårt lilla barnbarn är stor. Så i morgon styr vi nog kosan hemåt. Måste överlämna kläderna till henne, som vi köpte i Ullared. Innan hon hinner växa ur dem.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela