jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Rigåsens naturreservat

Publicerad 2014-06-29 20:43:00 i Allmänt,

För oss är det tradition att besöka Rigåsens naturreservat minst en gång per sommar, så gjorde vi även i dag.
Det är ett intressant och historiskt ställe. Hit till denna avlägsna plats långt in i skogen. Kom människor på 1700-talet, och bröt mark. Måste ha varit ett mycket slitsamt och tungt arbete.
Här bosatte sig två familjer och levde i flera generationer fram till 1940-talet.
Rigåsen ligger så långt i från stadens brus man kan komma. Här råder stillhet och tystnad. Det ligger väldigt högt, naturen har lite drag av fjällen och dess växtlighet. Många vackra och ovanliga blommor frodas här.
För något år sedan när vi var här, såg vi en stor älg stående långt ner vid ängskanten. Den tittade på oss och vi på den. När den gav sig i väg hörde vi ljudet av klövar i marken. En härlig upplevelse.
I dag har vi trampat runt i markerna för att kolla in bärbeståndet. Det blir nog inte ett lika bra bär år i år som i fjol. Men några hjortron kart såg vi på de närliggande myrarna.
Myrstackarna var stora och hela. Det var dom inte i fjol, då fanns tydliga spår av björnbesök. Men ryktet om björn brukar ju dyka upp då hjortrona mognar hehe.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela