jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Värmebölja

Publicerad 2014-07-29 20:35:00 i Allmänt,

Solen och dess strålar, suger musten ur kroppen.
Man svettas och våndas, till sista droppen.
Vi som jobbar och knogar, plågas en del.
Att vara ledig vid värmebölja, kan aldrig va fel.
Värme och solsken i all sin strålande ära.
Lagom är bäst, det har jag fått lära.
På svalkande vindar jag hoppas och tror.
Men det beror nog mest på.
Att djupt i min själ.
En äkta norrlänning bor.

Sandnäsets Camping

Publicerad 2014-07-20 18:47:00 i Allmänt,

I helgen besökte vi Sandnäsets Camping. En fin liten Camping som ligger vid Holmsjön. Där finns en härlig strand. Vattnet är väldigt klart och badtemperaturen ,för tillfället, är helt ok. Ca; 22 grader. Mycket fint ordnat med gungor osv. för barnen. Och framför allt lång grunt.
En fin liten restaurang finns också, med rättigheter.
Mogge träffade en före detta arbetskamrat som han jobbat med inom betong håltagning. Bert och hans fru är en av alla långliggare där. De hade en väldigt fin husvagn med förtält och en härlig altan. Man kan gott säga att det är som en stuga.
Det var ett kärt återseende. Det blev mycket prat om gamla arbetsminnen och resor i tjänsten.
Nu är vi hemma i "holken" igen. En ny arbetsvecka väntar. Och den ska tydligen bli outhärdligt varm.....

Om ingenting

Publicerad 2014-07-11 19:14:00 i Allmänt,

Långsamt låter jag min fingrar törna vid tangenterna. Det är natt. Jag har inget att skriva om, men jag skriver ändå.
Skulle så gärna vilja berätta om den här semestern som har varit den bästa i vårt gemensamma liv. Om alla människor vi träffat och om alla fina platser vi besökt. Hur vi nu ligger på klipphällarna på Åstön och vräker oss som två vita sälar bara för att sommaren och solen äntligen kom. Att vi brände oss i solens strålar, på skuldrorna. I ett kärvänligt solfrosseri av soldyrkande.
Om hur roligt det har varit att se Sigge Smyga omkring bland husbilar och husvagnar spionerande på alla campande hundar. En dag mötte han en, vänlig katt, Gustav. Men Sigge är tyvärr allergisk mot andra pälsdjur så han brast ut i ett rasande "raseri". Det hela slutade med att han fick ett astmaanfall. Ja han är sån då han blir upphetsad.
Om hur jag i sömnen lyckades bryta loss läs lampan ovanför mitt huvud, i bilen. Då jag vaknade av att att du var skitsur och ifrågasatte vad jag höll på med. Fortfarande sömndrucken svarade jag att jag justerade den inför framtida behov. Ha ha ha. Jag förstår dig min käre make.....
Men jag fixade den själv dagen efter. Hahana!
Eller då jag först betalade in mig i den övre delen av Skule festivalen. för att sedan lägga på "storlubben" ut i den nedre entre'n. Ville så gärna få en fin bild på Berras traktor taxi. Att jag glömde bort att man måste ha en utträdesbiljett. Sonen fick snacka in sin mor igen. Jag skämdes.
Vill också berätta om hur roligt det är då vår son och lilla barnbarnet kommer på besök på Åstön. Vi går tillsammans till stranden och leker som bara en farmor och farfar kan.
Vill också berätta om den där gruvsamma klumpen som finns i magen. Den som säger att semestern närmar sig sitt slut. Den här semestern som har fått mig att längta efter min egen pension. Trots att det egentligen inte är något att längta efter.... Intalar mig själv, och vet, att det kommer ett liv efter semestern också. Lingontid, svamp osv. Tröstar mig själv ett slag.
Vill berätta om hur ljuvligt det är att få somna i husbilen.
vakna till vinden och vågornas sus. Att på kvällen, sitta och se måsarna dyka i böljornas brus.
Ja det blev ett rim men det var inte meningen.
Vill också berätta om hur mysigt det känns när man hör människor skratta och ha trevligt i de intilliggande bilarna.
Och om den bok som jag just nu läser . Som är så gripande att den får mig att gråta. Jag läser, snyter och grinar. Snyter, grinar och läser vidare...
Vill också berätta om det bråk vi hade i kväll. Det som egentligen grundar sig på min oro över den sjukdom du har (diabetes). Inget allvarligt egentligen, globalt sett. Men det är trots allt något som har smugit sig in i vårat liv. Inget att leka med. Ett tillstånd som gör dig alltmer lättretlig, men du själv märker det inte. En tilltagande oro hos mig som till slut, i dag, kulminerade i en enorm kaskad. Ett onödigt utbrott i vardagen. Ett sånt där sällsynt som bara kom. Trots att jag älskar dig.
Vill berätta om hur jag nu sitter här, skriver och njuter av livet. Jag hör havet. Jag har just nu den stora förmånen att få somna till vågornas brus.
Om allt det här vill jag skriva. Men det är egentligen ingenting att skriva om, men jag skriver ändå.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela