jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Längtan

Publicerad 2014-12-30 17:50:00 i Allmänt,

 
Jag tittar ut och ser snöflingor som stillsamt singlar ner i skenet från gatubelysningen. Känner en längtan efter att få skriva några rader....Så jag skriver. Julen har snart passerat, nu återstår nyåret. Jag jobbar alla helger under julen och Mogge jobbar alla vardagar. På så vis går vi om varandra här hemma. Träffas några timmar, pratar, äter och sover. Trots alla dessa år som har varit. Så känner jag alltid en längtan efter att få vara tillsamman med min Mogge. Snart fyller han 50 år. Då åker vi till Gran Canaria i två veckor. Åhhh vad vi längtar! Något som jag aldrig kan bli mätt på, är att få träffa mitt barnbarn. I mina ögon är hon det underbaraste som finns. Jag bär ständigt på en längtan efter att få träffa henne. Men jag bär också på en längtan som aldrig mer kan införlivas. Det är en längtan efter vår älskade katt Sigge. Det är nu cirka 4 månader sedan han lämnade oss. Jag försöker att vända det negativa till något positivt. Vi hade en stor förmån att få ha honom hos oss i nästan 11 år. En annan längtan är att få vara ledig från jobbet. Att få sova så mycket jag vill och att få göra allt det där som jag just NU, vill göra. Och när jag har varit ledig ett tag. Då längtar jag tillbaka till jobbet. Längtar efter att få träffa alla fina arbetskamrater. Längtar efter att få vårda och pyssla om. Att få ta del av andra människors liv. I min inre värld finns en vacker bild, en längtan som alltid har funnits där. Jag ser en stor myr som dignar av hjortron. Den är omgiven av en gammal skog med massor av blåbärsris och svamp. Stubbar och stenar som är täckta av vacker grön och vit mossa. Myggor, småkryp och allt annat som flyger och krälar i en skog. Om jag blundar kan jag känna den underbara doften från marken och växtligheten. När jag vandrar vidare i markerna kommer jag fram till en fin sjö. Eftermiddagens solstrålar reflekteras så vackert i vågorna som krusar sig på vattnet. Det blåser lite och det är så där lagom kyligt. Jag hör en uggla som hoar, en gök som gal. Och massor av andra fåglar som tjattrar på, bara därför att de är så lyckliga. Det är sommar. Plötsligt vakar det på vattnet. Och i min fantasi har jag redan fått napp och fångat en stor öring. Att få vistas i naturen är en stor längtan. Alla bär vi på en egen speciell och personlig längtan. Min oändliga längtan delar jag med många andra. Jag längtar efter vår och sommar. Men det behöver jag väll knappast berätta.

På minus sidan

Publicerad 2014-12-25 16:10:00 i Allmänt,

Vi tog en tur till Bredsjön i dag, för att titta till stugan och mata fåglarna.
När vi lämnade Timrå så hade vi 13 minus grader. I höjd med Stavreviken sjönk temperaturen till 19 minus. Sedan blev det mildare igen och när vi kom fram till stugan, var det 12 minus.
På vägen hem fick vi för oss att ta en sväng över Lögdö vildmark, förbi vår tidigare stuga.
Vägen över skogen var väl plogad och fin, som vanligt. Naturen bjöd på många vackra vyer med svagt rosa himmel och snötäckta träd.
När vi närmade oss Viksjö sjönk temperaturen dramatiskt. Vid vår gamla stuga och Västanåfallet var det 22 minus.
Vi fortsatte vår färd mot Timrå och ett något mildare men blåsigare klimat.
Visst är det underligt att det kan vara så stora temperatur skillnader.
Inom en radie av några mil och ibland på bara några kilometer.

Mogges fyllda tomater

Publicerad 2014-12-13 10:11:00 i Allmänt,

4 st stora tomater
2 st vitlöksklyftor
ca: 20 st oliver
2 nävar trattkantareller
120 g riven Västerbottensost
1 msk olivolja
2 krm oregano
Smör
Ugn ca: 200-225 grader

Pressa vitlöken, hacka oliverna och en näve trattisar.
Blanda samman ingredienserna i en bunke. Tillsammans
med olivolja, oregano och den rivna osten.
Spar lite av osten och trattisarna till garnering.
Smörstek de övriga trattisarna.

Skär av ett lock och gröp ur tomaterna.
Fyll med röran lägg på tomat locken och strö över ost.
Ställ in i ugnen.
Garnera med de smörstekta trattisarna.
Passar bra som förrätt eller bara något att mumsa på.

Smaklig måltid

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela