jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Lysnatta

Publicerad 2014-08-31 16:54:00 i Allmänt,

Helgens evenemang utspelades sig på Åstön. Vi åkte dit på fredag med Mogges bror Steve och sambo Katja. På Lördagen anslöt min syster Birgitta och Åke.
Lasse och Maggan som driver campingen och restaurangen. Hade ordnat väldigt fint med god mat och dryck. Ett band som heter snygga grabbar spelade och sjöng. Personligen tycker jag att Mogge är snyggare trotts att han inte kan sjunga. Hur som haver, det var två tjejer med i bandet också, de var alla duktiga.
Ett litet aber var att vi hade orkestern alldeles bakom ryggen. Så jag "tant Angela". Hör fortfarande den där trumpeten, med diverse toner, vibrera i öronen.
När de dansanta började ta ut stegen i lite vidare cirklar, då flydde Mogge och jag.
Natten var så där lagom kylig. Det var så vackert med alla marschaller som stod på rad, här och där. Sorlet av skratt och prat från vagnarna omkring fyllde natten.
Vi träffade många gamla bekanta och det var nog minst halva nöjet.
I morgon återvänder vi till vardagen och våra jobb. Men först ska vi planera för vårt nästa projekt. Vi har nämligen blivit med båt igen. Visserligen bara en enkel plast eka med rigg, men det känns roligt ändå. Den historien är ännu i sin linda. Fortsättning följer.
Ps. Ni som tror att det bara är jag Angela, "som skriver", tar lite fel. Det är nämligen Mogge som redigerar. Men dikterna får jag ha för mig själv.

På lingonjakt

Publicerad 2014-08-28 18:09:00 i Allmänt,

Vi hade tänkt att plocka lingon i Vemdalen. Vi gick till den plats som vi var på i fjol. Då vi fyllde våra hinkar på ett "litet kick". Men den här gången fick vi gå tomhänta därifrån.
Så vi rullar hemåt, mellanlandar på ett kalhygge i Lögdö vildmark. Här har vi sett tidigare, att det är lovande på bär fronten.
Alldeles ensamma med vinden och några småfåglar. Njuter vi av stillheten och av vacker utsikt. Vi har sovit som "stockar" på kalhygget i natt.
I dag har vi varit på lingonjakt. Måste säga att det är glest mellan bären i år. Men vi skrapade ihop en hink i alla fall.
Bäst som vi står där med näsan nere i lingonriset. Så kommer det en bil rullande med två jägare, de stannar och frågar.
- Har ni sett nån björn?
Näää, svarar vi och tittar frågande.
De berättar att de varit på björnjakt sedan klockan fyra i morse. Hundarna hade fått korn på en liten björn, som hade satt respekt i dem. Björnen hade sprungit ut för ett stup, med hundarna efter sig. Sedan hade den klättrat upp för ett träd och sedan hoppat vidare till ett annat träd. Och vips så var den borta.
Jägarna for vidare och vi fortsatte att krafsa bland lingonriset.
Nja, säger Mogge. Jag undrar om inte de där gubbarna va ute efter lingona själva ja? Komma här och skrämmas med nån björn.
Nä, nån björn har vi inte sett i dag. Men vi skulle bra gärna vilja få se en någon gång. Men däremot har vi sett två ståtliga älgar, vi får nöja oss med det.
Nu är vi hemma i "holken" igen. Vi har bär rensning på schemat i kväll. I morgon riggar vi om "ettan" med rena kläder och rullar vidare mot nya äventyr.

Vad gör vi nu?

Publicerad 2014-08-26 18:44:00 i Allmänt,

Efter att ha städat bort Sigges saker från bilarna och lägenheten. Så känns det väldigt tomt och tyst. Vår lilla lägenhet blir plötsligt stor och ödslig.
Känner att vi inte vill vara hemma. Vill bara bort och få vara ensamma med våra tankar. Vi frågar oss, vad gör vi nu?
Vi får ledigt från våra jobb. Packar "ettan" med vandringskängor och konserver. Rullar mot Vemdalen.
Hit hade vi planerat att åka i slutet av September, då höstfärgerna är som vackrast. Men nu blev det lite tidigare.
I dag har vi vandrat på fjället. Vi gick till Samevistet och vidare till Fallmoran. När vi står där ser vi skymten av ett hustak. Nyfikenheten för oss till en väldigt vacker plats, med massor av små grå väderbitna timmerstugor. Förmodligen är det en gammal fäbodvall, som inte längre brukas. Men på grund av namnen på stugorna och mänskliga spår. Så misstänker vi att de i dag, fortfarande används av Same släktet.
Vi har vandrat i över en mil idag. Vädret har bjudit på både sol, regn och 11 grader varmt. Det känns att hösten är på väg.
Det är härligt att få vistas i naturen, andas och rensa hjärnan lite. Det är bra för både kropp och själ. För det känns ju trotts allt som att vi har förlorat ett barn.
Vi dröjer oss kvar här ett slag, vill inte åka hem. Vi väntar på att tiden ska gå. Att den läker det tråkiga....

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela