jonssonsfrestelser.blogg.se

Jonssons frestelser är en blogg som kommer att handla om mat, resor,djur och natur. Ibland kan det slinka med lite poesi också. Vi är ett par på 50+ som heter Angela och Morgan. Vi älskar att vistas i naturen. Plocka bär, svamp och fiska. Vi har även två fina barnbarn. Dom kommer också att ta lite plats här. Välkommen till Jonssonsfrestelser.

Hornslandet

Publicerad 2014-04-25 21:14:00 i Allmänt,

Bilen är packad med kläder och godsaker. Vi känner oss glada och fria när vi rullar mot Hudiksvall. Den enda som klagar högljutt är Sigge, han tycker att det tar för lång tid att nå målet. Våren är här och han vill ut och fånga sig en råtta.
Vitsippor kantar vägen och björkarnas blad tycks ha slagit ut lite mer söderut, jämfört med hemma i Timrå.
Efter vägen  hittar vi en butik som heter Albert och Herbert. Oj så trevligt det vart nu då! Där fanns mycket att titta på och att köpa. Plötsligt hade mina händer förvandlats till kardborrar. Fick med mig en gedigen kasse ut genom dörren.
Väl framme så snurrar vi runt i trafiken. Vi söker oss ner mot hamnen. Blir stående jättelänge vid ett par nerfällda järnvägsbommar. Magen kurrar, vi uppsöker en restaurang som heter Texas Saloon. Slår oss ner och får veta att det är strömavbrott i hela Hudiksvall. Det går inte att laga mat och vid det här laget är vi rejält hungriga. Beslutar oss för att laga mat själva. Vi rullar mot Hornslandet. Hölicks camping är öppen, det känns tryggt och bra.
Kött och grönsaker åkte på grillen i mycket rask takt. Vi vill lova att det smakade gudomligt gott. Vi fick också storfrämmande av årets första myggor, (stora som helikoptrar). Berättar det utifall att någon, har glömt bort, sommarens baksida, så att säga. Tog en kvällspromenad på stranden med Sigge. Ljuset är underbart och platsen är vacker. Nu kurar vi skymning och vi kan så här på Fredags kvällen konstatera att campinglivet är på G och det känns bara bra.

Generationsskifte

Publicerad 2014-04-24 19:49:00 i Allmänt,

Vill tacka min käre make för födelsedagslunchen, det känns som att jag är mätt än.
Skämt åsido. Ingen av oss har några större krav när det gäller sånt där. Men däremot så uppskattar vi mycket att få vara ute i naturen och att få vara tillsammans.
Sitter så här på kvällskvisten och funderar lite.
Tycker att det känns lite konstigt.
Den här årstiden brukar vi ha fullt upp med krattning, rensning av rabatter och planering av kommande projekt så som snickerier och målning.
Det jag som "tant" saknar en del är att få odla. Det är något visst med att dra upp några rader i ett land och släppa ner några frön som gror.
Men i gengäld kan vi nog säga att vi nu har gott om fritid.
Häromdagen besökte vi sonen och hans sambo. De har ett fint hus med renoveringsbehov. Hon hade väldigt fina snickarbyxor på sig, jag berömde dem. Det slog mig och Mogge att här är det generationsskifte på gång. Vi kliver ur våra arbetsbyxor och dom kliver i sina.
Vi planerar sommarens små resor/äventyr med husbilen. Det är något som vi aldrig har gjort tidigare.
I morgon packar vi vår "etta med ratt" och styr mot Hudiksvall. det är många år sedan vi var där. För oss är det ett litet helgäventyr som heter duga. Fortsättning följer....
Apropå ingenting. Häromdagen hade jag ont i nacken, så jag värmde min vetekudde i micron, för att söka lindring. Tro det eller ej. Men jag lyckades sätta eld på den. Röken bolmade och allt det där ni vet... Så nu har Mogge förbjudit mig att röra gasolen i husbilen. Han nämnde något om en pyroman. Själv säger jag bara. - Mähhh va konstig han är.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela